Jeugdwerking
WLTC heeft al een aantal jaren een actieve jeugdwerking en elk jaar schrijven een groot aantal kinderen van binnen en buiten de club zich in voor de tennislessen. Momenteel zijn er dat ongeveer 120, wat ongeveer 50% van het ledenaantal vertegenwoordigt. De lessen worden door gediplomeerde trainers gegeven volgens het VTV Kidstennisconcept.

 

         

Wat is Kidstennis?

Kidstennis is een opleidingsconcept voor kinderen vanaf 3 jaar. De opleiding is opgedeeld in vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal. Aan de hand van testjes en diploma's kunnen ook de ouders de tennisevolutie van hun kind volgen. Een KidsTennisser beleeft niet alleen veel plezier, hij of zij leert ook op een kwaliteitsvolle manier tennissen.

(bron: www.tennisvlaanderen.be/kidstennis

 

 


 

 

 

 

  

Waarom doen we dit?

Kinderen moeten uiteraard de kans krijgen zich fysisch te ontwikkelen.

Daarom bieden we het lidmaatschap en tennislessen aan zéér democratische prijzen aan.

WLTC wil een jeugdvriendelijke club zijn: kinderen moeten zich op de club thuis voelen! Daarom organiseren we een aantal jeugdvriendelijke activiteiten, waaronder:   

 

Alternatieve tennisinterclub: KLAVERTJE TORNOOI: d.i. een competitie met een aantal omliggende clubs (Bornem TC, Savanti, De Hasselt, TC De Duvels, Mariekerke en Steenhuffel) waaraan enkel niet-gerangschikte spelers (jongens en meisjes) tot 17 jaar mogen deelnemen. De bedoeling is jongeren te laten ervaren hoe een wedstrijd gespeeld wordt en ze klaar te stomen voor de werkelijke competitie.


Jaarlijks tennis- en sportkamp


Vrij begeleid tennissen: oefenlessen onder het toezicht van een trainer.

'Battle of the Ages': jong ontmoet oud.

 

Dit wordt allemaal mogelijk dankzij een enthousiast engagement van de trainers en de ouders.

 

 

Heb je vragen? Contacteer:

dennis@wltc.be     

Jeugdsportcoördinator &

Jeugdverantwoordelijke              0476/91.85.68     

Kidstennis Blauw 5 - 6 jaar

Kidstennis Rood 7 - 8 jaar

Kidstennis Oranje 9 - 10 jaar

Kidstennis Groen 10 jaar en ouder